Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Tror du också på motivation, lust och självkänsla som ledord för att växa? Vill du skapa förutsättningar för våra unga att lära livet ut? Vill du uppmuntra till engagemang, ansvar och initiativtagande? Välkommen till oss!

Om oss på Aranäsgymnasiet
Aranäsgymnasiet ligger centralt i Kungsbacka med 10 minuters promenadavstånd från pendeltågsstation/resecentrum. Skolan har omkring 1300 elever. På Aranäsgymnasiet finns introduktionsprogram, högskoleförberedande program, yrkesprogram, det internationella programmet International Baccalaureate (IB) samt Gymnasiesärskola. Du kan läsa mer om oss på www.aranasgymnasiet.kungsbacka.se

Skolan är indelad i fem skolenheter med en gymnasiechef som har ett övergripande ansvar och en rektor som ansvarar för respektive skolenhet. Vår elevhälsa består av skolkuratorer, skolsköterskor, skolpsykolog, specialpedagoger och en utbildningssamordnare. En av våra skolkuratorer kommer att vara ledig under sex månader i höst/början av vintern och vi söker nu en vikarie på 100 % under den tiden.

Elevhälsan organiseras och leds av biträdande gymnasiechefen.

Rollen som kurator på Aranäsgymnasiet
Som kurator tillför du social och psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är en aktiv del av skolans utvecklingsarbete utifrån en helhetssyn på eleverna och deras behov. Ditt arbete som kurator är mycket självständigt samtidigt som du ingår i skolans elevhälsoteam och därigenom får goda möjligheter till samarbete med andra. Det direkta arbetet vid respektive skolenhet leds av rektor. Kuratorerna i Kungsbacka kommun arbetar i journalsystemet PMO.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasieskola är meriterande.

Som person trivs du med att samarbeta med andra över kompetensgränser i enlighet med elevhälsans gemensamma mål och du har ett tydligt helhetsperspektiv på elevhälsoarbetet. Ditt arbetssätt är strukturerat och serviceinriktat. Du har en vilja och ett engagemang för långsiktigt förebyggande och hälsofrämjande arbete som syftar till att stödja elevernas utveckling mot utbildningsmålen.

Vi erbjuder
En tidsbegränsad tjänst på 100% under perioden 2018-09-01 till 2019-02-28, eventuellt med möjlighet till förlängning och tillsvidareanställning. Varmt välkommen med din ansökan senast den 2018-05-27.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-02-28
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/380
Kontakt
  • Biträdande gymnasiechef, Christer Hagman, 0300- 83 33 01
  • Skolkurator, Anne Orrhult, 0300 83 33 91
Publicerat 2018-05-11
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tillbaka till lediga jobb