Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du vara med och inspirera våra unga till att känna glädje, lära sig nya saker och utvecklas både kunskapsmässigt och som person? Vill du jobba på en väl fungerande arbetsplats med härliga kollegor och en skolledning som är engagerad för skolans bästa? Då är du välkommen till Åsaskolan! Detta är en kreativ plats för lärande där du får utmanas tillsammas med ett engagerat kollegium som är lite utöver det vanliga.Vi söker en lärare med speciella kompetenser, gärna förstelärare, med kraft och engagemang för våra fina elever.

Om oss på Åsaskolan
Åsaskolan ligger mitt inne i Åsa tätort med en närhet till havet. Åsaskolan är en F-9 skola med cirka 750 elever. Skolan leds av tre rektorer som har ett nära samarbete för att utveckla skolan på bästa sätt. Skolan är byggd som en by med flera hus som omger en damm. Det ligger en busshållplats alldeles utanför skolan, vilket ger goda kommunikationer och närhet till Kungsbacka centralort. Vi arbetar i årskursvisa arbetslag med täta samarbeten, både elever och pedagoger. Vill du veta mer om det interna arbetet på skola är du välkommen att besöka vår blogg http://portalenasa.se/

Befattningens roll och mål
Du kommer att arbeta tätt tillsammans med ledning, elevhälsa, specialpedagog samt arbetslag på årskurserna 6-9. Uppdraget kommer att bestå av att arbeta både med specifika individer och olika grupper för ökad måluppfyllelse och välmående. Du kommer att inneha en post som innebär att vara ett yttre stöd för pedagoger så att de kan lyckas att nå och stötta alla elever. Det är ett stort friutrymme i tjänsten och du formar innehållet utifrån organisationens behov och elevernas utveckling.

Tillsammans med pedagoger och elevhälsa kompletterar vi varandra i uppdraget att skapa positiva sammanhang för eleverna. Du behöver ha kunskaper om arbetet kring åtgärdsprogram och elevers olika behov av särskilt stöd. Känna till NPF-elevers problematik samt goda metoder för lärande för alla elever. Vi ser gärna att du är öppen för att vidareutbilda dig mer inom specialpedagogiskt område på sikt. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet att leda samtal med vuxna i olika sammanhang samt erfarenhet i arbetet kring skolutveckling. Eftersom vi går in i en ny era med uppdaterad läroplan ser vi det extra meriterande om du har god kännedom om digitala verktyg och kan bistå i organisationen som ett digitalt stöd.

Rollen som pedagog med speciella kompetenser innebär
I denna roll kommer du att analysera elevers utvecklingsmöjligheter i syfte för att bibehålla och utvecklagynnsamma lärmiljöer, allsidiga kunskaper samt en hållbar framtid för eleven. Du kommer att arbeta för att alla elever ska få det stöd och den hjälp de behöver, för att upptäcka sin kapacitet och förbättra sina studier.

Du motiverar, uppmuntrar och visar på ett positivt förhållningssätt utifrån tydliga ramar.

Dina arbetsuppgifter handlar bl.a. om att:

 • Vara samtalspartner åt elever, lärare och rektorer
 • Erbjuda pedagogiskt samtalsstöd för pedagoger
 • Bistå med stöd vid framtagande av metoder och material för pedagoger
 • Erbjuda kloka möjligheter digitalt för pedagoger och elever
 • Hjälpa elever att finna motivation
 • Bistå vid kartläggningar berörande elevers studiesituation exempelvis det praktiska arbetet med skolnärvaro
 • Bistå vid arbetet av åtgärdsprogram tillsammans med specialpedagog, elev, vårdnadshavare och lärare
 • Praktisk stöttning i det direkta arbetet med eleverna exempelvis ämnesundervisning, SvA och läxhjälp
 • Finnas till hand för nya medarbetare i sin profession t.ex mentorskap för nya pedagoger
 • Nätverka för att utveckla gynnande skolformer och stödfunktioner kring elever

Din profil
Vi vill att du som söker är utbildad och legitimerad lärare i så många som möjligt av kärnämnena, svenska, engelska och matematik. Som förstelärare är du prövad och kvalificerad för att leda och handleda andras lärprocesser. Andra ämneskompetenser ser vi som meriterande. Digital kompetens är nödvändig, då digitala verktyg nu är en självklar del i undervisningen. Du är öppen för och vill utveckla nya tankar och idéer. Som person är du utåtriktad och relationsskapande gentemot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya situationer och arbetssätt med elevens bästa för ögonen.

Villkor
Vi kan erbjuda en tillsvidaretjänst på heltid. Tjänsten är på heltid med start under vårterminen. Välkommen med din ansökan senast 2 november 2018 Urval och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/814
Kontakt
 • Rektor Ulrika Jansson, 0300- 83 68 04
Publicerat 2018-10-15
Sista ansökningsdag 2018-11-02

Wróć do ofert pracy