Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

En ledare som vill, vågar och kan sökes till förvaltning i ständig utveckling! Fokus för vår förvaltning är ett gott värdskap och bemötande utifrån vår kultur.

Om oss på förvaltningen för Kultur & Fritid
Vi är 220 medarbetare som ger invånare och besökare ett rikt och meningsfullt kultur- och fritidsliv. Vi ansvarar för biblioteken, kulturskola, kulturhus, Kungsbacka teater, konsthall, turism, besöksmål, kulturmiljöarbete, drift och skötsel av fritidsanläggningar och simhallar, folkhälsa och föreningsstöd. Förvaltningen består av tre verksamheter med en verksamhetschef för varje del, två enheter samt en förvaltningschef.

I rollen som verksamhetschef
I rollen som verksamhetschef ansvar du för verksamheten Bibliotek, Kulturliv och Turism. Verksamheten består av tre enheter varav två enheter omfattar våra sex bibliotek och den mobila biblioteksverksamheten och den tredje enheten omfattar kulturmiljö, scen och konst. Som verksamhetschef har du personalansvar för tre enhetschefer inom din verksamhet där du coachar och utvecklar varje chefs förmåga att både samarbeta och agera självständigt. Du ansvarar för din verksamhets ekonomi, kvalitet och verksamhetsutveckling och rapporterar direkt till förvaltningschefen. 
Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med två övriga verksamhetschefer, förvaltningschefen samt två enhetschefer och tre specialister. I rollen ansvarar du för att utveckla Kungsbackas kulturliv och samarbetar med övriga verksamheter inom förvaltningen, övriga kommunen och andra samarbetspartners för att uppnå detta.

Din profil
Vi söker dig som har minst kandidatexamen med inriktning inom kultur. Du har arbetslivserfarenhet från kulturområdet och har mångårig erfarenhet av arbete i en ledande befattning.  Det är meriterande om du har lett en större verksamhet, gärna inom kultursektorn eller en liknande. Det är även meriterande om du har arbetat med verksamhetsutveckling i en större organisation.

Som person är du prestigelös, öppen och lyhörd. Du är driven inom kulturfrågor och värnar om kulturens kraft, möjligheter och vikt. Du är modig med gott självförtroende och bra på att entusiasmera samt driva och konkretisera verksamhetens frågor på ett bra sätt. Du är en god kommunikatör med social kompetens och värnar om medarbetarnas kreativitet.

Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från, och du lutar dig mot dem när du fattar beslut. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du förstår sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje som får andra att anstränga sig mer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober.

 #Li Kungsbacka

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/804
Kontakt
  • Ulrika Granfors, Förvaltningschef, 0300- 83 40 98
  • Christina Holgersson, Rekryteringsspecialist, 0300-83 49 62
Publicerat 2018-10-16
Sista ansökningsdag 2018-10-28

Wróć do ofert pracy