Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Om oss på enheten
Att barn och unga i Kungsbacka kommun ska växa upp under trygga och goda förhållanden är något som genomsyrar IF:s verksamhet. Mottag för barn och unga samt utredning barn och unga är idag en enhet som kommer delas på två under hösten, vilket är anledningen till att vi söker två enhetschefer.

Bakgrunden till delningen är att skapa bättre förutsättningar för arbetsmiljö, verksamhetsutveckling och utvecklande ledarskap. Detta medför att enheten just nu är i en dynamisk och delvis nyorienterande fas men med en stabil grund bestående av flera medarbetare med lång och gedigen erfarenhet inom området. Enheten har goda förutsättningar för nära arbetsledning med fyra erfarna 1:e socialsekreterare och 32 medarbetare.

Fungerande struktur och rutiner medför också förutsägbarhet och skapar förutsättningar för rättssäker handläggning. Förvaltningen står också inför en spännande förändringsprocess där man om ungefär 1,5 år kommer flytta till en aktivitetsbaserad arbetsplats som kommer vara centralt belägen vid pendeltågsstationen. 

Om rollen
Som enhetschef kommer du att ansvara för ledning och utveckling av enheten och ha personal, budget - och verksamhetsansvar. Enheten består idag av totalt 36 medarbetare, varav fyra 1:a socialsekreterare och en administratör, vilket innebär att du kommer ansvara för cirka 18 medarbetare.

Tillsammans med medarbetarna, den andra enhetschefen på Barn & Unga och verksamhetschef inom verksamhetsområdet Myndighet, stöd och behandling, kommer du att har utrymme för att jobba med metod, kvalitet och annan verksamhetsutveckling som till exempel framtidens arbetssätt. Du kommer ingå i ledningsgruppen på verksamhetsnivå och rapportera till verksamhetschefen.

Din profil
Du som söker tjänsten har en socionomexamen samt erfarenhet i rollen som chef inom myndighetsutövning. Tjänsten kräver goda kunskaper inom socialtjänstens område såsom SoL, LVU och Barns behov i centrum, BBIC. God svenska i tal och skrift krävs i tjänsten. Det är meriterande om du tidigare arbetat med förändringsarbete samt med barn och ungdomar som målgrupp.

Att arbeta med att ge goda förutsättningar för att leda och utveckla medarbetare och verksamhet är viktigt för oss i Kungsbacka kommun. Alla våra chefer går Utvecklande Ledarskap, UL, och vi har ett gemensamt introduktionsprogram för våra chefer. Du som söker tjänsten är en ansvarsfull ledare med positivt driv som får medarbetarna att vilja och våga. Du är modig, inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut.

Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och är tydlig i din kommunikation där du säkerställer att budskapen når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Som person har du lätt för att skapa samarbeten och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Två tillsvidaretjänster på heltid med start enligt överenskommelse. Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Läs mer om hur det är att jobba hos oss, här.

Sista ansökningsdag är 4 november 2018. Vid frågor är du välkommen att höra av dig! Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/727
Kontakt
  • Karin Martinsson, tf verksamhetschef Myndighet, 0300-83 58 54
  • Alicja Stefan, Rekryteringsspecialist, 0300-83 41 11
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-04

Wróć do ofert pracy