Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du vara med och bidra till en fortsatt framgångsrik utveckling och en hög kvalitet på Kollaskolan? Tycker du om pedagogiska utmaningar, jobba i team och få möjlighet att ha ett strategiskt övergripande perspektiv? Vill du sprida arbetsglädje och engagemang genom att ta tillvara på den styrka som idag finns hos medarbetare, elever och vårdnadshavare? Då är du välkommen att söka tjänsten som rektor till Kollaskolan!

Om oss
Vi vill göra skillnad för våra elever på Kollaskolan nu och i framtiden. Varje dag jobbar vi med att tillämpa den senaste vetenskapens insikter om motivation, hjärnan och välmående. Allt vi gör ska präglas av vår tro på eleven, utgå från ett styrkefokus och det ska synas genom kreativitet, arbetsglädje och nyfikenhet. Det personliga ledarskapet och ett växande tankesätt är en viktig del av vår skolkultur.

Kollaskolan
Kollaskolan ligger i det nya stora bostadsområdet Kolla Parkstad och skolan rymmer cirka 750 elever. Skolan är byggd utifrån en verksamhetsidé som beskriver arbetsro, trygghet samt inkludering som viktiga ord för en god lärandemiljö.

Visionen för Kollaskolan är att skapa en skola för alla. Arbetet mot visionen bygger på att arbeta förebyggande med elevhälsa samt att utgå från en värdegrund som vilar på en bärande idé genom: kunskap, ansvar, respekt, trygghet och arbetsglädje. Läs gärna mer om det utvecklingsarbete som vi ingår i:

http://www.regionhalland.se/utveckling-och-tillvaxt/omrade/folkhalsa/regionalt-arbete/barn-och-unga/valmaende-ger-resultat/

Rollen som rektor på Kollaskolan 6-9
Kollaskolan tillhör det pedagogiskt område söder. Förskolechefer och rektorer bildar ledarteam som arbetar för barn och elevers utveckling och lärande i ett 1-16 års perspektiv. Som rektor förväntar vi oss att du är intresserad av och ser nyttan med ett nära samarbete med andra chefer inom enheten. Ledarskapet på skolan ska präglas av en tydlig och klar ledning, som har kapaciteten att jobba med delmål och mål, som har förmågan att lyssna och modet att leda och fatta beslut.

Som rektor leder du arbetet på skolan och utvecklar bland annat metoder/tekniker som används samt det sätt som skolan är organiserad på för att uppnå goda resultat. I din roll är du direkt underställd verksamhetschef och har personal- och budgetansvar samt ansvar för elevhälsa. Utöver personalledning ingår kontakter med bland annat andra förvaltningar inom kommunen och myndigheter samt med elever och föräldrar.

Din profil
Vi söker dig som har en pedagogisk examen och några års ledarerfarenhet inom pedagogisk verksamhet. Du har ett genuint intresse för skola men också för särskolans verksamhet eftersom Kollaskolan omfattar även kommunens särskola. Du kommer samarbeta med grundsärskolans rektor i de flesta frågor i samverkan med Kollaskolans grundskola. Du behärskar målstyrning, systematiskt kvalitetsarbete och tar resultatansvar. Du vill driva skolutveckling på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Det är meriterande om du har genomgått den statliga rektorsutbildningen. Körkort är ett krav.

Arbetet kräver att du är en tydlig ledare med ett coachande förhållningssätt som kan entusiasmera och skapa arbetsglädje med fokus på mål, resultat och kvalité.

Du är en modig ledare som kommer med idéer och nya angreppssätt. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till goda resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Du skapar ett nära samarbete med kollegor och drivs av att uppnå verksamhetens mål tillsammans med din arbetsgrupp. Du är skicklig på att skapa kontakter och underhålla relationer med medarbetare, elever och föräldrar. Vidare planerar och organiserar du ditt arbete effektivt och du är noggrann och kvalitetsmedveten.

Stor vikt läggs på att du är intresserad av att leda i samtliga verksamhetsområden i vår enhet. Vi är intresserade av att höra din pedagogiska vision och dina tankar om skolans uppdrag i en föränderlig värld.

Vi erbjuder
Rektorstjänsten är tillsvidareanställning på heltid med huvudansvar för grundskolan årskurs 6-9.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 februari 2018.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/50
Kontakt
  • Annika Hellström, verksamhetschef, 0300-83 47 71
  • Christian Carlund, rekryteringsspecialist, 0300-83 42 44
Publicerat 2018-01-19
Sista ansökningsdag 2018-02-04

Tilbake til ledige stillinger