Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Är du en chef med utvecklingsfokus? Vill du vara ledare, ansvara för parkerings- och tillståndsfrågor samt vara delaktig i att vidareutveckla infrastruktur och tillgänglighet i en stark tillväxtkommun? Har du dessutom ett samhällsintresse och en ambition kring en hållbar framtid? Då kan det vara dig vi söker till tjänsten som enhetschef för en ny enhet i Kungsbacka. Nu har du möjlighet att hitta ditt drömjobb och utvecklas med oss!

Parkering och Tillstånd 
Tio medarbetare kommer att från 2018 tillhöra enheten Parkering och Tillstånd. Enheten består av trafikingenjör, trafiksamordnare, färdtjänstutredare samt parkeringsvakter. Enheten hanterar stort som smått och tar ett samlat grepp om parkerings- och färdtjänstfrågor i vår kommun. Här blir du och dina medarbetare nyckelspelare i vår samhällsplanering.

Nu söker vi dig som vill lyfta vår samhällsplanering till nästa nivå!

I rollen som enhetschef 
Som enhetschef för en ny enhet får du huvudansvaret för parkerings- och tillståndsfrågor i vår kommun. Hos oss i Kungsbacka finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter då du leder och förvaltar viktig infrastruktur, bidrar till mobilitet och skapar en tillgänglig kommun. Du kommer också få utveckla dina ansvarsområden mot en hållbar framtid, i takt med att vi växer.

I rollen har du ansvar för din verksamhet inklusive personal, budget, utveckling och myndighetsutövning. Vi vill även att du är med och bidrar till förvaltningens utveckling i stort och du kommer att ingå i förvaltningens operativa ledningsgrupp där du tillsammans med övriga chefer tar beslut kring verksamhetsledning.

Du ansvarar för den långsiktiga planeringen för parkering i Kungsbacka och utförandet av färdtjänst. Du företräder i sakfrågor mot politiken och förvaltningsledning, samt även enheten i detaljplaner och samhällsutveckling.

Vi erbjuder dig en roll med många samarbetsforum, framförallt med enhetschefer inom förvaltningen men även med andra grupper så som Hallandstrafiken och Samres AB.

Din profil 
Högsta prioritet är att är du är en ledare och vill arbeta som ledare. Du har några års erfarenhet som chef inom något av enhetens områden. Du är även civilingenjör med inriktning väg och vatten alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskaper genom annan utbildning och/eller erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet inom ett eller flera områden. Det är meriterande om du har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet, arbete med förändringsledning och myndighetsutövning. Vi ser det som en självklarhet att du har en god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt.

För att lyckas i rollen krävs det att du är beslutsvan, handlingskraftig och vill utveckla dig själv och dina medarbetare. Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från och du lutar dig mot dem när du fattar beslut. Du har förmågan att skapa motivation, engagemang och delaktighet och du är duktig på att tydliggöra övergripande mål och förväntningar. Du har förmåga att se helheten och olika frågeställningars långsiktiga betydelse och konsekvenser för verksamheten.

Genom ditt ledarskap får du andra att vilja och våga. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje som får andra att anstränga sig mer.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan senast 4 februari 2018.

Hos oss får du en arbetsplats där du har möjlighet att påverka, göra skillnad och att ta ansvar. Hos oss får du utvecklas i din profession och där balans i livet är en självklarhet. Här hjälper vi varandra och har roligt tillsammans. Läs mer om hur det är att jobba hos oss här

Om oss på förvaltningen för Teknik  
På förvaltningen för Teknik arbetar 150 medarbetare med att planera, underhålla och bygga ut infrastruktur i hela kommunen. Förvaltningen ansvarar bland annat för gator och gatubelysning, gång och cykelvägar, allmänna platser och parker, dricksvatten och avloppsrening, sophämtning och återvinning samt det kommunala bredbandsnätet.

#LI-KUNGSBACKA

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/47
Kontakt
  • Ulrika Haij, verksamhetschef Planering, 0300 83 42 20
  • Louise Gardbring. rekryteringsspecialist, 0300 83 42 75
Publicerat 2018-01-19
Sista ansökningsdag 2018-02-04

Tilbake til ledige stillinger