Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Oavsett ålder är ett rikt och varierat språk betydelsefullt för att kunna förstå och delta i ett samhälle där kulturer, livsåskådningar, generationer och språk möts. Nu behöver vi utöka vår verksamhet med fler duktiga modersmålslärare som trivs med människor och pedagogik.

Vill du bli en av oss?

Om oss
När du jobbar som modersmålslärare eller studiehandledare hos oss arbetar du på förskolor och skolor med hela kommunen som arbetsfält. Själva enheten Modersmål utgår från sina centralt belägna lokaler i Kungsbacka. Vi är för närvarande ett 100-tal modersmålslärare och studiehandledare i cirka 45 olika språk samt ett mobilt introduktionsteam vars uppdrag är att stödja och handleda kommunens förskolor och skolor i mottagande av nyanlända barn och unga. Vår verksamhet omfattar cirka 1200 barn och elever från förskolan upp till gymnasiet.

På vår enhet jobbar vi med tre verksamhetsområden för att kunna erbjuda stöd till barn och elever i alla åldrar. Över läsåret använder vi oss av kollegialt lärande för att sprida våra kunskaper mellan oss i olika så kallade lärgrupper förlagda på vår hemvist. Vill du veta mer om hur det är att jobba som modersmålslärare i Kungsbacka kommun? Besök gärna vår hemsida och titta på någon av filmerna.

Vi söker nu medarbetare till följande uppdrag:

* Studiehandledare i grekiska på deltid (40%) - visstidsanställning t.o.m. 21 juni med eventuell förlängning.

* Modersmålslärare i tagalog på deltid (20%) - visstidsanställning t.o.m. 21 juni med eventuell förlängning.

Rollen som modersmålslärare grundskola/gymnasiet
Som modersmålslärare planerar, genomför, följer du upp undervisningen i ämnet modersmål utifrån grundskolans läroplan. I ditt uppdrag ingår att bedöma och betygssätta elevens kunskaper. Modersmålsundervisningen utökar elevens möjlighet att reflektera över traditioner, kultur och samhälle i det område där modersmålet talas och jämföra det med svenska förhållanden. Modersmålsläraren har därför en viktig roll i att eleverna utvecklar kunskaper och förmågor i och om sitt modersmål. Känner du dig beredd att ta den viktiga rollen?

Rollen som studiehandledare
En elev som inte kan tillräcklig svenska för att följa skolundervisningen kan få undervisningen förklarad på sitt modersmål av en studiehandledare. Ditt arbete är förlagt på elevens skola där du följer en eller flera elever under skoltid. Det är därför viktigt att du har en bred ämneskompetens och god kännedom om gällande läroplan. Du sätter inte betyg men fungerar som rådgivande till läraren om elevens framsteg och resultat.

Din profil
Vi söker dig som är behörig lärare eller har motsvarande dokumenterad pedagogisk högskoleutbildning. Utöver grekiska resp. tagalog som modersmål, behärskar du även det svenska språket i tal och skrift.

För att klara uppdraget är det viktigt att du har kunskaper om det svenska skolsystemetet och våra styrdokument. Goda datorkunskaper krävs. Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt eftersom du är verksam över hela kommunen.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara ansvarsfull och strukturerad till din läggning då du driver din modersmålsundervisning själv men i nära samarbete med kollegor. Du har stor personlig mognad, är lyhörd och kan förhålla dig professionellt till såväl elever, vårdnadshavare som kolleger. Du tycker om att ta in ny kunskap och dela med dig av din egen. Du har modet att söka den information du behöver samt att ta egna initiativ.

Vi erbjuder
Vi erbjuder två uppdrag: studiehandledare i grekiska på deltid (40%) samt modersmålslärare i tagalog på deltid (20%).

Vi erbjuder därmed två tidsbegränsade anställningar t.o.m. 21 juni med möjlighet till förlängning. Tillsättning sker snarast.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_3_6
Anställningen avslutas 2018-06-21
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 20% respektive 40%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/28
Kontakt
  • Enhetschef Virpi Pikkarainen, 0300- 83 47 05
  • Enhetschef Christina Olsson, 0300- 83 77 23
  • Enhetschef Hanna Askelund, 0300- 83 71 41
Publicerat 2018-01-16
Sista ansökningsdag 2018-02-15

Tilbake til ledige stillinger