Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Jag älskar mitt jobb. Jag utför kvalificerade uppgifter och utvecklas, både yrkesmässigt och som människa. Det är stor variation och det är fantastiskt att veta att jag kan hjälpa någon med ett stort funktionshinder att kunna ha roligt och leva precis som alla andra.”

Så säger Monika, personlig assistent i Kungsbacka, om sitt jobb.

Trivs du också med att arbeta i en miljö där det händer mycket? Är du intresserad av att möta människor? Hos oss kommer du göra skillnad och öka livskvalitén för personer med funktionsnedsättning. På riktigt.

Just nu söker vi sommarvikarier. Som vikarie hos oss finns det stora möjligheter till förlängning .

Att jobba som personlig assistent
I jobbet som personlig assistent arbetar du åt en enda person. Du hjälper till med olika saker i hans eller hennes dagliga liv. Det kan vara allt från hygienhjälp till aktiviteter och utflykter utanför hemmet. Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på vem man arbetar för. Vilken erfarenhet du behöver som personlig assistent beror därför på vilken person du ska stödja. Yrket kräver ingen särskild utbildning, men däremot krävs det att du är rätt person för jobbet. Du behöver vara minst 18 år och gärna ha körkort.

Empatisk, lyhörd och handlingskraftig
En viktig egenskap som personlig assistent är att du är empatisk. Det betyder att du har förmågan att sätta dig in i andra människors situation och känslor. Andra viktiga egenskaper är att du kan lyssna in andras behov och att du är handlingskraftig. Du är bra på att ta egna initiativ och är van att strukturera ditt arbete, samtidigt som du har förmågan att anpassa dig utifrån olika situationer och är bekväm i att arbetsdagen inte alltid går att förutse.

Du behöver ha en positiv människosyn, stort engagemang och ansvarskänsla. Du ska ha lätt för att skapa goda relationer till dem du möter, då arbetet består av många möten med både personen du ska stödja, anhöriga och kollegor. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett smidigt sätt. Du har förmåga att skilja på det privata och professionella och ser saker i sitt rätta perspektiv. Du visar gott omdöme och har förståelse för att du själv påverkar situationen när du uttalar dig eller agerar.

Din profil

Vi vill att du:

  • är minst 18 år
  • gärna har en utbildning med inriktning mot vård och omsorg, barn och fritid, pedagogik eller psykiatri eller annan utbildning som kan prövas likvärdigt, men det är inget krav.
  • gärna har kunskap eller erfarenhet om förhållningssätt, metoder och strukturerat arbetssätt för människor med intellektuell eller psykisk
  • funktionsnedsättning.
  • har grundläggande datorvana 
  • har B-körkort

Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg, sovande jour och vaken natt kan ingå.
Vi erbjuder tidsbegränsade anställningar på deltid/heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Vi har störst behov av personal sommarveckorna 26-35. Möjlighet till förlängning finns och på sikt också tillsvidareanställningar. Urval och intervjuer sker löpande, så varmt välkommen med din ansökan redan i dag!

För att vara aktuell skall CV och personligt brev bifogas i ansökan. Vi vill även ha ett utdrag ur belastningsregistret, blanketten för utdraget hämtar du på från polisens hemsida.

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_3_6
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/941
Kontakt
  • Jennie Karlsson, 0300-833064
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-06-01

Tilbake til ledige stillinger