Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Vill du skapa en ny samanhållning och ett hållbart arbetssätt med en ny arbetsgrupp? Vi söker nu medarbetare till Kyviksgården som startar upp verksamheten på nytt. Det kommer bli ett spännande och utvecklande arbete där alla är lika viktiga för att nå målen.

Verksamhetens uppdrag
Kyviksgården ligger i Kullavik med närhet till centrum och kollektivtrafik. Kyviksgården är en gruppbostad med sex servicelägenheter som riktar sig till vuxna personer med psykiska funktionshinder som har behov av stödinsatser enligt Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL). Viktigt är att bostaden och servicen ger möjlighet till ett självständigt liv.                          

Nystart
För att utveckla verksamheten har beslutet tagits att starta om befintlig verksamheten. Det kommer bli en ny arbetsgrupp som ska jobba mot ett gemensamt mål. Du kommer att få möjlighet att skapa nya personalrutiner och utveckla verksamheten. För att gruppen ska få rätt möjligheter att utvecklas tillsammans kommer gruppinsatser att hållas under uppstarts tiden.

Boendet behöver en helt ny arbetsgrupp som arbetar dag, kväll, helg och vakennatt. Vi söker därför dig som är:

  • Stödassistent
  • Stödpedagog
  • Stödpedagog med utökat ansvar

I rollen som stödassistent eller stödpedagog ger du våra boende stöd i alla aspekter av det dagliga livet. Vi jobbar utifrån en lågaffektiv metod, AKK samt tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med Vård och Stödsamordning samt i metoden integrerad psykiatri.

Utöver det arbetar du tillsammans med alla boende och har ansvar som kontaktpersonal. Arbetssättet är metodiskt vilket innebär att du ska vara strukturerad och ha förmågan att organisera och planera ditt arbeta utifrån verksamhetens och individens behov.

Vi söker 6 stödassistenter
Vi söker dig som har undersköterska utbildning och med inriktning mot psykiatri eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Tre av tjänsterna kommer vara förlagda till natt och tre kommer vara dag-, kväll- och helgarbete.

Vi söker 3 stödpedagoger
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som socionom, socialpedagog, fritidspedagog, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Tjänsterna är förlagda dag-, kväll, och helgarbete.

Vi söker stödpedagog med utökat ansvar
Uppdraget är att med din fördjupade kunskap vara en resurs i arbetslaget och stötta dina kollegor i det dagliga arbetet. Att arbeta som stödpedagog med utökat ansvar innebär ett ökat ansvar för kvalitet och helhetssyn samt ansvara för att utveckling och samordning på enheten genomsyras av brukarfokus. Målet är goda levnadsvillkor för den enskilde i form av delaktighet och självbestämmande. Stödpedagogen har inte budget-, personal-, eller verksamhetsansvar utan basuppdraget är att finnas i det brukarnäraarbetet och att ingå i arbetsgruppen.

Uppdraget innebär att du ger stöd och vägledning till dina arbetskamrater i det dagliga arbetet. Koordinera insatsen och gemensamma frågor inom enheten samt fungera som ett stöd till enhetscheferna. Utveckla rutiner och arbetssätt för verksamheten.

Vi söker dig som har samma utbildning som stödpedagog. Du har erfarenhet av att arbeta inom socialpsykiatrin. Det är även viktigt att du har erfarenhet av individuellt målarbete och erfarenhet av dokumentation enligt gällande lagstiftning. Har du arbetat med ett lågaffektivt förhållningssätt, vård och stödsamordning och med tydliggörande pedagogik ser vi det som en fördel.

I tjänsten ingår dag-, kväll- och helgarbete.

Profilen hos sökande
Som person är du strukturerad och har förmåga att organisera och planera ditt arbete utifrån verksamhetens behov. Du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att självständigt och på ett kreativt sätt lösa de svårigheter som kan uppstå i vardagen. I möten använder du dig av lågaffektivt bemötande och samarbetar framgångsrikt med din närmaste omgivning. Du visar gott omdöme och har förståelse för att du själv påverkar situationer när du uttalar dig eller agerar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav.

Vi erbjuder
Vi erbjuder tillsvidaretjänster från 75-100% med start enligt överenskommelse. I anställning kommer 10-20 % vara som resurspass för att möjliggöra att stödja andra verksamheter inom IF.

Sysselsättningsgraden för stödassistenter som arbetar vakennatt motsvarar 75 % övriga sysselsättningsgrader är enligt överenskommelse.

 Välkommen med din ansökan senast den 31 december 2017!

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad 75 - 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/925
Kontakt
  • Enhetschef Rebecka Pettersson, 0300- 83 88 72
  • Rekryterare Christian Söderling, 0300-83 71 10
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-02-04

Tilbake til ledige stillinger